Golvslipning när proffsen får sköta jobbet
Att bara gå runt med en golvslipningsmaskin låter kanske väldigt enkelt. Men det krävs kunskaper för att veta hur hårt man kan jobba med maskinen. Allt beror på vilket träslag som används.
Det finns en del man kan göra innan proffsen kommer för att slipa golv. Alla saker måste flyttas och golvet gärna torkas av. Spikar ska slås ner. Men först av allt måste allt städas. Bertil var en av många som hade bokat in företaget i Bromma för att göra golvslipningen. Tipset hade de fått av en granne som de stött på ute på gatan. En äldre man som hade blivit så glad när han insett att de sparat det fina golvet.
Hur går golvslipningen till?
För att jobbet ska gå smidigt börjar man med att ta hand om alla saker och flytta dom till en tillfällig plats. Slipningen gör man diagonalt. Då blir golvet jämnt och man får bort alla ojämna flisor och upptäcker spikar som sticker upp. Finns det sådana behöver man spika ner dom. När man komma ut i hörnen får man använda kantslipen. Det kan hända att de behöver köra hela golvet flera gånger för att få ett bra resultat. Avslutningsvis ska golvet målas lackas eller oljas.
När man väljer att lägga in ett nytt golv får man ta sin tid och titta på alla för- och nackdelar och noga välja vilket trä som passar bäst. Allt beror på hur mycket som ska ställas på golvet. Kanske blir det ett furugolv eller ett vackert golv av björk. Läs mer om golvslipning på denna sida: golvslipningbromma.nu
Andra inlägg
- Säkerhetssystem för ett brett skydd
- Skydda ditt hus med hjälp av takläggare i Örebro
- Arkitekt skapar inspirerande rum i Stockholm
- Kolfiberförstärkning för framtiden
- Rörmokare med jour i Nacka ger snabb hjälp när den behövs som mest
- Takläggare som förändrar Linköping
- Badrumsrenoveringens konst i Norrtälje
- Dränering av husgrunder i Örebro
- Mindre flyttstress när man tar hjälp av en flyttfirma på Lidingö
- Badrumsrenovering med stil i Örebro